Adsorptiokuivaus 

Adsorptiokuivaimissa on kaksi kuivausainetäytllä vaustettua kammiota. Kuivain käyttää vuorotellen sekä kammiota A) että kammiota B) paineilman kuivaamiseen. Kuivausprosessin aikana, toista lepotilassa olevaa kammiota elvytetään.

Toimintaperiaate

Kammion elvytysvaiheessa "kostunut" kammio elvytetään lämmitysvastuksien kautta virtaavalla kuumennetulla alipaineisella ilmalla. Elvytykseen käytettävä ilma imetään laitetilasta kuivaimeen asennetulla alipainepuhaltimella. Elvytysilma  kuumennetaan sähkövastuksilla. Elvytystavan etuina ovat mm: täydellinen ja tasainen elvytys ja kuumennukseen tarvittavan energia säästö.

Kuumennettu kuivausaine jäähdytetään ennen kammion paineistamista. Kuumennus lopetetaan ja puhallin jatkaa toimintaa. Kuivaimissa ei kuluteta ollenkaan elvytys- tai huuhteluilmaa. Jäähdytysvaiheen loputtua elvytetty kammio paineistetaan ja se jää odottamaan kammiovaihtoa.

Kastepisteohjaus -säästää selvää rahaa

Kammioiden vaihtoaika on riippuvainen kuivaimen kuormitusasteesta ja käyttöolosuhteista. Energiatehokkain ja taloudellisin tapa käyttää adsorptiokuivainta on kastepisteen jatkuva reaalinen aikainen seuranta. Kastepisteohjaus, on kuivaimen luotettavinja taloudellisin ohjaustapa. Etuina ovat mm.  reaaliaikainen kastepisteen seuranta ja kuivaimen toiminta energiatehokkaimalla tavalla. Kammion vaihdon ennakointeja ei tarvita, koska reaaliaikainen seuranta ja älykkäällä kosketusnäytöllä oleva kuivaimen ohjain optimoi kuivaimen toiminnan ja säästää energiaa. 

Mallisarjat

Kuivaimia on saatavilla eri varusteilla. Kysy lisää mitoituksesta ja vaihtoehdoista myynnistämme.