Gardner Denver ja Ingersoll Rand yhdistyivät 2020. Gardner Denver on nyt osa globaalia Ingersoll Rand teollisuuskonsernia. Valikoimaamme kuuluu yli 40 arvostettua tuotemerkkiä ja meitä on yli 16 000 työntekijää yli 50 maassa. Ingersoll Rand palvelee kaikissa paineilma- ja alipainejärjestelmiin liittyvissä tarpeissa. Tuotevalikoimastamme löytyvät kompressorit, puhaltimet ja alipaineratkaisut ovat innovatiivisia, energiatehokkaita ja palvelevat luotettavasti mitä erilaisimmissa sovelluksissa lukuisia eri toimialoja. Ammattitaitoinen jälkimarkkinointiverkostomme tuottaa palveluja järjestelmien ylläpitoon sekä energiatehokkuuden optimointiin.

Työllistämme Suomessa yli 270 henkilöä. Päätuotteemme ovat ruuvikompressorit, yli- ja alipainetuotteet, paperi- ja prosessiteollisuuden turbokompressorit sekä paineilman jälkikäsittelylaitteet. Tuotamme palveluita paineilmajärjestelmien ylläpitoon, operointiin, energiatehokkuuden optimointiin sekä paineilmatuotannon ulkoistamiseen. Vuonna 2018 Suomen toimitojen liikevaihto oli noin 102 M€Historia

Suomessa historia ulottuu vuoteen 1963, kun Tampella Tamrock kirjotti sopimuksen Svenska Rotormaskiner kanssa ruuvikompressorien valmistuksesta. Vuonna 1990 perustettiin kompressoriyhtiö Tamrotor. Yhdysvaltalainen Gardner Denver osti Tamrotor kompressorit vuonna 1997. Alkuvuodesta 2020 Gardner Denver yhdistyi globaalin teollisuuskonsernin Ingersoll Randin Kanssa.

Gardner Denver historia ulottuu vuoteen 1859, kun keksitiin ensimmäiset höyrykoneiden nopeussäädöt ja yritys perustettiin. 1927 yritys sulautui Denver Rock Drill kanssa ja nimi Gardner Denver otetiin käyttöön. Seuraavien vuosikymmenten aikana yritys jatkoi kasvuaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Tultaessa 2000 luvulle Gardner Denver oli globaali toimija tarjoten paineilma- ja alipaineratkaisuja.

Ingersoll Rand historia lähtee 1800-luvun puolivälistä, kun Simon Ingersoll’s höyryvoimalla toimiva kivipora patentoidaan. 1872 perustetaan Rand & Waring Drill & Compressor company. Vuonna 1890 esitellään maailman ensimmäinen suoraan kytketty sähkömoottorikäyttöinen kompressori. 1900-luvulla yritys esittelee lukuisia uusia kompressorimalleja mm. 1953 maailman ensimmäisen kaksivaiheisen öljyttömän teollisen ruuviyksikön.